Ons Alpaca verhaal begint in 2011

Al jaren wilden wij onze mooie Engelse tuin gaan veranderen maar er kwam elke keer iets tussen. Onze zoon wilde thuis voetballen, de ruimte was er wel maar overal stond het vol met potten, planten enz. Achter onze tuin hadden wij een show tuin, Dit was geschikt om een mooi voetbalveldje te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Met zijn allen aan de slag, alles werd leeggehaald en opnieuw ingezaaid. Het zag er heel mooi uit en ruimte genoeg om te voetballen. Maar toen wij zeiden dat hij het zelf moest maaien was het toch veel te groot.

Toen zijn wij op zoek gegaan om er iets in te zetten wat niet teveel tijd kost en waar je van kon genieten. Zo zijn wij bij de Alpaca terechtgekomen. We zijn met zijn allen gaan kijken en waren direct verliefd geworden op deze leuke dieren.

Onze eerste Alpaca was een witte hengst Django. Maar een Alpaca kan niet alleen staan, het is een kudde dier. Al snel volgde er meerdere. Ook de rest van onze Engelse tuin werd leeggemaakt en er werden weides gemaakt.
Het zitje hebben wij laten staan. Midden in de weide, waar wij regelmatig met zijn allen zitten te genieten van onze dieren. Nu zijn wij twee jaar verder en hebben een leuke kleine kudde met verschillende kleuren en genieten elke dag weer van deze leuke dieren!

SONY DSC

HELMA V/D LAAR

Gelukkig is iedereen binnen ons gezin erg betrokken bij de Alpaca’s, het geeft je ook een bepaalde rust. En wat is er mooier dan een gezond veulen in je armen dat een dag oud is.

ANDRE V/D LAAR

Na een dag hard werken tussen de dieren zitten en af en toe een veulen in je armen nemen dat is genieten.

SONY DSC
SONY DSC

KJELL V/D LAAR

Het gaat niet altijd vanzelf met de bevalling. Onze merrie Goldstar kon het veulen niet zelf brengen, de baarmoeder zat gedraaid.

De dierenarts is erbij gekomen en heeft een keizersnee moeten doen. Gelukkig heeft hij moeder en veulen kunnen redden.
Ook dit is een geweldige ervaring. Ik heb hem Keizer genoemd.

DEVIN V/D LAAR

De fles geven blijft altijd spannend en leuk om te doen.

SONY DSC